RSS Новости:

Прво коло сабраних дела о. Георгија Флоровског
Изашла из штампе седма свеска часописа „Браничевски весник“ (2016)
Светосавска академија „Куцајте и биће Вам отворено“, Пожаревац, 2017.
Изашао из штампе други том биографског лексикона „Свештено­служитељи Браничевске епархије“
Најновији број часописа „Саборност“ X (2016)
Промоција књига о епископу браничевском Венијамину (Таушановић), Пожаревац, 2016.
Састанак вероучитеља са Владиком, јули 2016.
Осмо епархијско такмичење у познавању Православног катихизиса, 2016.
Изашла из штампе књига „Хришћанство у вртлозима савремености“ аутора др Зорана Крстића
Изашла је из штампе дванаеста књига библиотеке „Приручници“

Презентација је израђена
са благословом Његовог преосвештенства Епископа пожаревачко-браничевског
Г. Игнатија

Пријава на e-mail листу (?)

9.5.2013. | Веронаука » Прославе

Прослава Васкрса 2013. (васкршња журка)

Васкршња журка 2013.У низу разноврсних начина обележавања највећег догађаја у историји света, Христовог васкрсења, у седмици после празника Васкрса, за ученике средњих школа града Пожаревца организована је прослава Васкрса у виду две журке. Због великог интересовања полазника веронауке било је потребно направити два дружења, светле среде и светлог четвртка, 8. и 9. маја 2013. Прослава је одржана у локалу „Casper“ у центру Пожаревца, са почетком у 21 час.

Већ у позивницама се од ученика очекивало да радосног духа дођу обучени у бело и тиме оживе стари хришћански обичај.

Васкршња журка 2013.Сви присутни су били уједно и учесници у такмичењу у куцању јајима, за чијег победника је био припремљен пригодан поклон. Такмичење је обе вечери било пропраћено великим интересовањем свих присутних и великим аплаузима поздрављено. За програм и атмосферу, при такмичењу, био је задужен вероучитељ Дејан Костић.

Остатак прославе је протекао у забави и дружењу уз музику локалног бенда, коме су у помоћ прилазили талентовани ученици, како прве тако и друге вечери.

У организацију прославе су били укључени сви вероучитељи средњих школа града Пожаревца и Костолца, Васкршња журка 2013.подршку су пружиле и неке колеге тих школа, својим присуством. Прослава оваквог типа пружила је нови простор за приступ ученицима овог узраста, што се одмах приметило на Пасхалном фестивалу талената,који се одвијао у наредним данима. Изузетан пријем оваквог начина катихизације код наших ученика, упућује нас на потребу превазилажења застарелих и окошталих педагошких метода и враћа на путеве свестране и широке хришћанске педагогије, која је свагда следила Ономе који је једини пут (метод), Христу, који је ишао у сусрет онима који га траже, ма где се налазили.

Иван Филиповић, вероучитељ