RSS Новости:

Васкршња посланица Епископа браничевског, 2022.
Предавање протођакона проф. др Златка Матића „Хришћанство - Црква на Путу ка Царству“
Божићна посланица Епископа браничевског, 2021
Часопис „Саборност“ у категорији истакнутих националних часописа: М52
Најновији број часописа „Саборност“ XV (2021)
Друга књига едиције „Саборност — антологијски избор 1995–2020“
У оквиру библиотеке „Приручници“ нова студија епископа Игнатија
Зборник епископа Игнатија „Љубав је темељ спасења“.
Уснуо је у Господу Милета Радојевић
Нова књига аутора Златка Матића „Они од Пута: Предлог сапутничке (син-одалне) еклисиологије“

Презентација је израђена
са благословом Његовог преосвештенства Епископа пожаревачко-браничевског
Г. Игнатија

Пријава на e-mail листу (?)

10.2.2013. | Веронаука » Састанци

Састанак координатора верске наставе, фебруар 2013.

У недељу, 10. фебруара 2013. године, у просторијама ОПК одржан је редовни састанак ужег чланства Одбора за просвету и културу, ради разматрања текућих питања.

Анализирани су проблеми са терена, који се нажалост „традиционално“ односе на нерегуларности приликом изјашњавања ученика за слушање наставе Православног катихизиса као и приликом одређивања броја ученика у групама и броја група.

Вршени су договори везани за наступајуће обавезе у другом полугодишту текуће школске године. Наиме, договарана је динамика одржавања општинских такмичења у познавању Православног катихизиса за ученике VII  и VIII разреда основне школе, обезбеђени су поклони за учеснике и награде за победнике. Предложено је и одржавање уметничког фестивала за ученике средњих школа – полазнике Православног катихизиса, које ће по први пут организовати наш Одбор.

За место одржавања акредитованог семинара под називом „Катихизис некад и сад: оригинални текст у настави православног катихизиса“, одређена је ОШ „Деспот Стефан Високи“ у Деспотовцу. Одржавање семинара је планирано за мај 2013. године.

Објављено је да је у оквиру прославе јубилеја доношења Миланског едикта планиран симпосион 23.2.2013. у Пожаревцу. Предложено је организовање заједничког учествовања вероучитеља на централној прослави – на Светој Литургији која ће се одржати у Нишу, 6. октобра 2013. године.

Вредно је помена да је Одбор за просвету и културу Епархије браничевске први пут организовано поделио свим школским библиотекама део својих издања. Издања су на крају састанка Одбора уручена координаторима, како би преко њихових вероучитеља свака школска библиотека била обогаћена нашим књигама и часописима.

У оквиру ове акције завичајна одељења општинских и градских библиотека на територији Браничевске епархије употпуњена су нашим издањима, која смо као поклон уручили преко општинских координатора. Издања су поштом послата и Универзитетским библиотекама на територији Републике Србије.

Ђакон Горан Илић