RSS Новости:

Божићна посланица Епископа браничевског, 2023
Часопис „Саборност“ у категорији истакнутих националних часописа: М52
Најновији број часописа „Саборност“ XVII (2023)
Промоција издаваштва на 66. Међународном београдском сајму књига, 2023.
Друга књига Сабраних дела м. Јована (Зизијуласа)
Прва књига Сабраних дела м. Јована (Зизијуласа)
Зборник предавања у помен м. Јована (Зизијуласа)
Зборник предавања м. Јована (Зизијуласа) са симпосиона у Пожаревцу
Други Свето­николајевски дани у част и сећање на Митрополита пергамског г. Јована (Зизијуласа)
У продаји је ЧЕТВРТО КОЛО сабраних дела о. Георгија Флоровског

Презентација је израђена
са благословом Његовог преосвештенства Епископа пожаревачко-браничевског
Г. Игнатија

Пријава на e-mail листу (?)

9.5.2013. | Веронаука » Прославе

Прослава Васкрса 2013. (васкршња журка)

Васкршња журка 2013.У низу разноврсних начина обележавања највећег догађаја у историји света, Христовог васкрсења, у седмици после празника Васкрса, за ученике средњих школа града Пожаревца организована је прослава Васкрса у виду две журке. Због великог интересовања полазника веронауке било је потребно направити два дружења, светле среде и светлог четвртка, 8. и 9. маја 2013. Прослава је одржана у локалу „Casper“ у центру Пожаревца, са почетком у 21 час.

Већ у позивницама се од ученика очекивало да радосног духа дођу обучени у бело и тиме оживе стари хришћански обичај.

Васкршња журка 2013.Сви присутни су били уједно и учесници у такмичењу у куцању јајима, за чијег победника је био припремљен пригодан поклон. Такмичење је обе вечери било пропраћено великим интересовањем свих присутних и великим аплаузима поздрављено. За програм и атмосферу, при такмичењу, био је задужен вероучитељ Дејан Костић.

Остатак прославе је протекао у забави и дружењу уз музику локалног бенда, коме су у помоћ прилазили талентовани ученици, како прве тако и друге вечери.

У организацију прославе су били укључени сви вероучитељи средњих школа града Пожаревца и Костолца, Васкршња журка 2013.подршку су пружиле и неке колеге тих школа, својим присуством. Прослава оваквог типа пружила је нови простор за приступ ученицима овог узраста, што се одмах приметило на Пасхалном фестивалу талената,који се одвијао у наредним данима. Изузетан пријем оваквог начина катихизације код наших ученика, упућује нас на потребу превазилажења застарелих и окошталих педагошких метода и враћа на путеве свестране и широке хришћанске педагогије, која је свагда следила Ономе који је једини пут (метод), Христу, који је ишао у сусрет онима који га траже, ма где се налазили.

Иван Филиповић, вероучитељ