RSS Новости:

Божићна посланица Епископа браничевског, 2023
Часопис „Саборност“ у категорији истакнутих националних часописа: М52
Најновији број часописа „Саборност“ XVII (2023)
Промоција издаваштва на 66. Међународном београдском сајму књига, 2023.
Друга књига Сабраних дела м. Јована (Зизијуласа)
Прва књига Сабраних дела м. Јована (Зизијуласа)
Зборник предавања у помен м. Јована (Зизијуласа)
Зборник предавања м. Јована (Зизијуласа) са симпосиона у Пожаревцу
Други Свето­николајевски дани у част и сећање на Митрополита пергамског г. Јована (Зизијуласа)
У продаји је ЧЕТВРТО КОЛО сабраних дела о. Георгија Флоровског

Презентација је израђена
са благословом Његовог преосвештенства Епископа пожаревачко-браничевског
Г. Игнатија

Пријава на e-mail листу (?)

12.12.2013. | Веронаука » Састанци

Састанак пожаревачког актива вероучитеља 2013.

У четвртак, 12.12.2013. године, одржан је последњи састанак пожаревачког актива вероучитеља, за прво полугодиште текуће школске године. Састанак је одржан у новим просторијама Образовног центра „Ecclesia Viminaciensis“. Сабрању је присуствовао епархијски координатор верске наставе, протођакон Златко Матић.

Скуп је отворио локални координатор ђакон Томислав Пауновић, који је у свом излагању обавестио протођакона Златка Матића о начину рада пожаревачког актива. У виду кратког, али темељног извештаја, ђакон Томислав је објаснио структуру актива и при томе изнео позитивне стране рада актива, али исто тако изразио забринутост везане за појаве са којима се вероучитељи сусрећу у својим школама. На тај начин координатор је указао на чињеницу да посао који су вероучитељи прихватили носи огромну одговорност и да је потребно доста рада и конструктивне критике како би се дошло до најмањих приметних помака. Рад актива се у току полугодишта базирао на креативном развијању метода за реализовање наставног плана и програма. Одавде су покренуте идеје везане за:

У другом делу састанка стручни тимови су износили конкретне предлоге и закључке у оквиру својих задужења која су имали:

У закључном делу састанка, протођакон Златко, је прихватио и позитивно оценио труд чланова актива и одмах напоменуо да је такав рад добро усмерење за наставак и надоградњу самих вероучитеља, јер је личност вероучитеља кључ за оцрковљење полазника веронауке, као спона између ученика и литургијске заједнице. Конкретан предлог који је понудио протођакон Златко јесте рад са вероучитељима на значајним теолошким делима на којима се заснива план и програм верске наставе.

Иван Филиповић, вероучитељ