RSS Новости:

Божићна посланица Епископа браничевског, 2023
Часопис „Саборност“ у категорији истакнутих националних часописа: М52
Најновији број часописа „Саборност“ XVII (2023)
Промоција издаваштва на 66. Међународном београдском сајму књига, 2023.
Друга књига Сабраних дела м. Јована (Зизијуласа)
Прва књига Сабраних дела м. Јована (Зизијуласа)
Зборник предавања у помен м. Јована (Зизијуласа)
Зборник предавања м. Јована (Зизијуласа) са симпосиона у Пожаревцу
Други Свето­николајевски дани у част и сећање на Митрополита пергамског г. Јована (Зизијуласа)
У продаји је ЧЕТВРТО КОЛО сабраних дела о. Георгија Флоровског

Презентација је израђена
са благословом Његовог преосвештенства Епископа пожаревачко-браничевског
Г. Игнатија

Пријава на e-mail листу (?)

22.9.2012. | Веронаука » Састанци

Годишњи састанак вероучитеља Епархије браничевске, Велика Плана, 2012.

Први годишњи састанак вероучитеља Епархије браничевске у текућој школској години, одржан је у Великој Плани, 22.9.2012. године. Окупљање, у виду радног састанка одржано је у црквеној сали у Великој Плани. Председавајући састанком, епархијски координатор верске наставе, протођакон Златко Матић, у поздравном говору се захвалио на гостопримству свештенству и локалном координатору из Велике Плане, ђакону Радомиру Јанковић, који су својим ангажовањем допринели одржавању овог састанка. Председавање су помогли ђакон Томислав Пауновић, а за техничку подршку је био задужен ђакон Горан Илић.

Састанак је започео утврђивањем броја присутних и констатовањем да се позиву чланова Одбора за просвету и културу одазвало преко 90% вероучитеља.

Теме о којима се дискутовало, биле су:

При крају званичног дела састанка протођакон Златко Матић сумирао је рад вероучитеља Епархије, и искористио прилику да подсети све присутне на одговорност коју носе према ученицима, полазницима веронауке у циљу њиховог укључивања у живот својих црквених заједница, али и према Цркви, конкретном благослову епископа, којим се обавезујемо на лично академско и црквено узрастање.

Други део састанка одржан је у поподневним часовима, и био је научног карактера, у виду предавања о основама катихизације и кључним богословским претпоставкама савремене литургијске катихезе. Реорганизација Одбора за просвету и културу, омогућила је да на годишњем састанку има довољно времена за продубљивање теолошких знања и напредовања у смислу тема којима би се вероучитељи требало бавити у наредном периоду.

Иван Филиповић, вероучитељ